Już niebawem, 12 lutego Tłusty Czwartek. Tego dnia każdy z nas z pewnością zasmakuje pączków czy to wypieczonych samemu, czy też kupionych na przykład w cukierni. Jak się smaży te specjały, aby były smaczne i nie chłonęły tłuszczu?
W najbliższą sobotę, 7 lutego między godz. 12:00 a 17:00, Cukiernia Sowa mieszcząca się przy ul. Piłsudskiego 28 w Legionowie zaprasza na pokaz smażenia pączków, który poprowadzi cukiernik, Piotr Szmyt. Stawiający pierwsze kroki w kulinarnej sztuce będą mieli możliwość uzyskania podpowiedzi, jak wypiekać pączki, aby zawsze były smaczne i nie chłonęły tłuszczu.
Oprócz pokazu przygotowano także szereg atrakcji dla najmłodszych - między innymi konkursy jedzenia pączków na czas, których zwycięzcy otrzymają nagrody-niespodzianki. Warto więc w sobotnie popołudnie wybrać się na ul. Piłsudskiego i podejrzeć, jak cukiernicy trenują przed Tłustym Czwartkiem.
/art. sponsorowany/
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz